რის მომზადება შეიძლება ფსილოციბინური სოკოებისგან

Вредная тут Я (^-^)
Команда форума
₲19,886
შინაარსი



  • რატომ არის რეკომენდირებული „ჯადოსნური“ სოკოების გამოყენება კულინარიაში

  • ჯადოსნური კულინარიის გავლენა პოტენციაზე

  • რეცეპტები

  • „ჯადოსნური“ შოკოლადი

  • პესტო

  • ჩაი

  • „მაგიური“ სალათი

  • «Xoconacatl»: სოკოების „ჯადოსნური“ ბურთულები

  • ფსილოციბინური სასმელი

  • სმუზი და წვენი

  • როგორ მოვახდინოთ გავლენა „მოგზაურობაზე“

  • რა შეიძლება მოხდეს

  • ზედოზირება და მოწამვლა

  • კანონიერია თუ არა ფსილოციბინური სოკოები

  • გზად შემეცნებისკენ
1-a1.jpg

ფსილოციბინურ სოკოებს ნედლი ან მშრალი სახით, არასასიამოვნო გემო აქვს. ეს ნორმალურია, რადგან, ქამა სოკოს მსგავსს სოკოებს, რომლებიც გავრცელებულია კულინარიაში, არ მოიხმარენ მოუმზადებლად. ნაყოფს წვავენ, ხარშავენ, ან ამატებენ სხვა და სხვა კერძებს. თუ ასე ხდება ქამა სოკოს შემთხვევაში, რატომაც არ დავტკბეთ მაგიური სოკოების კერძებით? ბევრი ადამიანი, ვინც სინჯავს ახლად მოკრეფილ სოკოს, იგუდება და ეწყებათ ხველა. არა სასიამოვნო შეგრძნებების თავიდან ასაცილებლად გაეცანით მომზადების მარტივ ვარიანტებს.

ადამიანების ნაწილს ეშინია სოკოს ნაყოფის თერმული დამუშავება, რადგან ისინი თვლიან, რომ სოკოს ეფექტი სასურველი სიძლიერის არ იქნება. თუმცა მეცნიერებამ შეცვალა ეს მოსაზრება. მიკოლოგი პოლ სტამეცი დეგუსტაციამდე გირჩევთ მოამზადოთ სოკო, ეს შეეხება ფსიქოდელიკებს. ასევე მიგვითითებენ, რომ თუ სოკოს მომზადებულ კერძს ბოლოს დავამატებთ, მაშინ, როდესაც ძირითადი კერძი გაგრილდება, ეს დაგვეხმარება არა მხოლოდ გემოს გაუმჯობესებაში, არამედ სოკოს ეფექტის შენარჩუნებაშიც.



რატომ არის რეკომენდირებული „ჯადოსნური“ სოკოების გამოყენება კულინარიაში


1553671102_grib.jpg

ამ კითხვაზე პასუხის გაცემა ყველას არ შეუძლია. საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ სოკო მომზადებისას გახდება ბევრად გემრიელი და სხვაგვარად იმოქმედებს გემოს რეცეპტორებზე. ნედლი და მშრალი სოკოს მოხმარება არ არის მოსახერხებელი, მომზადებულ სოკოსთან ეს პრობლემა არ იქნება. გარდა ამისა, არის ბევრი სხვა უპირატესობაც.

რა კარგია მეგობრებთან შეკრება და გემრიელი კერძების დაგემოვნება! კომპანია მოხარული იქნება, თუ შესთავაზებთ ჩვეულ კერძებს ფსილოციბინის შემცველობით. თქვენი წვეულება განსაკუთრებული გახდება. თქვენ შეძლებთ დასვენებას, ძალების მოკრებას, სულიერად მშვიდი გარემოს შექმნას და ეფექტების განხილვას.

თუ უპირატესობას მცირე დოზებს ანიჭებთ, ესეც არ არის რთული. გათვალეთ ოპტიმალური დოზა. ჩვეულებრივი კერძი, რომელშიც დაამატებთ საიდუმლო ინგრედიენტს, დაგეხმარებათ დღის განმავლობაში მოხმარებული ფსიქოდელიკების რაოდენობის კონტროლში.



ჯადოსნური კულინარიის გავლენა პოტენციაზე


მეცნიერები ჯერ ვერ მივიდნენ დასკვნამდე, აქვეითებს თუ არა თერმულად დამუშავებული ფსილოციბინი პოტენციას. განსაზღვრული პასუხი არ არსებობს, არა საკმარისი ყურადღების გამო მოცემული საკითხისადმი. მეცნიერული კვლევების მცირე რაოდენობის გამო, რთულია დასკვნების გაკეთება.

მიუხედავად ამისა, არსებობს ცნობები, რომ აქტიურობა მცირდება, იმ შემთხვევაში, თუ ნაყოფი დიდი ხნის განმავლობაში ცხელდებოდა. მსუბუქ „კერძებს“ და სასმელებს, არანაირი მავნებლობა არ აქვს. თუ გსურთ თავიდან აირიდოთ პრობლემები, ისარგებლეთ ჩვენი რეცეპტებით და დოზირების რჩევებით.



რეცეპტები


P908аоао.jpg

წლების განმავლობაში, ადამიანებმა მრავალი რეცეპტი მოიგონეს: ცხელი და ცივი კერძები, ცხობა, სასმელები და ტკბილეულიც კი. ასეთ ასორტიმენტში აუცილებლად შეძლებთ შესაფერისი რეცეპტის პოვნას. წარმოგიდგენთ შედარებით პოპულარულ რეცეპტებს.



„ჯადოსნური“ შოკოლადი


ათასწლეულების წინ, აცკეტები იკვებებოდნენ შოკოლადით და ტკბებოდნენ მისი ენერგეტიკული მოქმედებით. ენერგიას ზრდას, შოკოლადი მასში შემავალი ალკალოიდის - თეობრომინის საშუალებით იწვევს, ის ახდენს მასტიმულირებელ გავლენას ადამიანის ორგანიზმზე. დესერტის მარტივი რეცეპტი ფსილოციბინის შემცველობით, ჩვეულებრივ პროდუქტს ენერგეტიკულად გარდაქმნის.

რა უნდა მოიმარაგოთ:

  • მშრალი სოკო;
  • რამოდენიმე შოკოლადის ფილა;
  • დიდი ქვაბი;
  • შუშის ღრმა თეფში;
  • დანა;
  • სპეციალური ფორმები (შეგიძლიათ გამოიყენოთ სინი, რომელიც არ იწვავს).
როდესაც მოიმარაგებთ ინგრედიენტებსა და ინსტრუმენტებს, შეგიძლიათ დაიწყოთ მომზადება.

ალგორითმი:

  • გამოიყენეთ კარგად გამშრალი სოკო;
  • დაჭერით წვრილად;
  • დაამტვრიეთ შოკოლადის ფილები და მოათავსეთ ღრმა თეფშზე;
  • დადგით თეფში წყლით სავსე ქვაბზე;
  • გადაიტანეთ შექმნილი ორთქლის აბაზანა ქურაზე და დაელოდეთ წყლის ადუღებას. ურიეთ მდნარ შოკოლადს;
  • გადმოდგით ქვაბი და რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ შოკოლადი;
  • გამდნარ შოკოლადს დაამატეთ დაჭრილი სოკო;
  • მოურიეთ ისე, რომ სოკო თანაბრად განაწილდეს;
  • მიღებული მასა ჩაასხით ფორმებში;
  • გააჩერეთ მაცივარში რამდენიმე საათი, გაციებამდე.
თუ გსურთ საიდუმლოდ შეინახოთ შოკოლადის კანფეტები, გააკეთეთ ბურთულები და გაახვიეთ ფოლგაში. მათი შენახვა ნებისმიერ ბნელ და გრილ ადგილზე შეიძლება.



პესტო


ცნობილი იტალიური, მწვანე ფერის სოუსი განთქმულია გემოთი და სურნელით. ამ ორი თვისების გამო, ის შესანიშნავად ნიღბავს სოკოს არასასიამოვნო სოკოს. პესტო უხდება მაკარონს, ლავაშს და სოკოს ჩხირებს.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

  • ნედლი ფსილოციბინური სოკო (შესაძლებელია მშრალიც);
  • ბლენდერი;
  • 2 ჭიქა ნადლი ოხრახუში, ბაზილიკი, ან სხვა მწვანილი;
  • 1 ჭიქა პარმეზანი (მეორე ვერსია: ვეგანური საფუარის შემცვლელი);
  • ნახევარი ჭიქა კაკალი ან თხილი;
  • რამოდენიმე კბილი ნიორი;
  • ნახევარი ჭიქა ზეითუნის ზეთი;
  • 1 ჭიქა ლიმონის წვენი;
  • პიტა, სტაფილოს ჩხირები, ნებისმიერი რამ, რასაც ჩააწობთ სოუსში;
  • ვარდისფერი მარილი (ჩვეულებრივიც შეიძლება) და პილპილი (რაოდენობას თავად განსაზღვრავთ).
მოათავსეთ ყველა კომპონენტი ბლენდერში და ჩართეთ. უნდა მიიღოთ არაერთგვაროვანი მასა კაკლის და სოკოების პატარა ნაჭრებით. გადაიტანეთ ჭურჭელში და დაიწყეთ დეგუსტაცია.

წარმოდგენილი კერძის მომზადება მარტივია. მისი სიმარტივე არ აუარესებს სოკოს ეფექტს. იმის გამო, რომ პროდუქტი თერმულად არ მუშავდება, ფსილოციბინი არ იშლება. რაც იმას ნიშნავს, რომ ასეთ სოუსს შეუძლია ცნობიერების შეცვლის პროვოცირება, რაც ხშირ შემთხვევაში სამყაროს აღქმას ცვლის.



ჩაი


5-h1.jpg

მაგიური ჩაიც მარტივი მოსამზადებელია. როგორც წესი, 1 ჭიქა ჩაისთვის საჭიროა 1 გრამი სოკო. წარმოდგენილი რეცეპტის გამოყენება მშრალი და ნედლი სოკოსთვისაც შეგიძლიათ. ერთად ერთი განსხვავებაა, ნედლი სოკოს გამოყენებისას, საჭიროა დოზის გაზრდა და მზა სასმელის რამოდენიმე წუთით დიდ ხანს დაყოვნება.

მოამზადეთ შემდეგი ინგრედიენტები და ინსტრუმენტები:

  • ფსილოციბინური სოკო;
  • ქვაბი;
  • ფილტრი წვრილი ბადით;
  • ჩაის პაკეტი;
  • შეგიძლიათ დაამატოთ შაქარი ან თაფლი.
მნიშვნელოვანია სწორად მოდუღება, ამისათვის მიჰყევით ინსტრუქციას:

  • სოკოსგან გააკეთეთ ფხვნილი;
  • ჩაასხით ქვაბში 1 ჭიქა წყალი;
  • დადგით ქვაბი ქურაზე და დაელოდეთ ადუღებას;
  • ადუღების შემდეგ გადმოდგით ქვაბი;
  • დაამატეთ მომზადებული ფხვნილი და დააყოვნეთ 10 წუთი;
  • გადაწურეთ მიღებული ნაყენი;
  • შეგიძლიათ დატკბეთ შედეგით, ყველაფერი მზად არის!
გემოს შეგრძნებების გასაუმჯობესებლად, მიღებულ ნახარშში შეგიძლიათ დაამატოთ ჩაის პაკეტი, შაქარი ან თაფლი. ჩაის მოხმარება მომზადებისთანავე არ არის საჭირო, თუ შეინახავთ მაცივარში, ის ინახავს ნარკოტიკულ თვისებებს რამდენიმე დღის განმავლობაში.



„მაგიური“ სალათი


ხშირად, ძლიერი და ხანგრძლივი ეფექტის მისაღებად, ფსილოციბინს უზმოზე მოიხმარენ. ეს არ ნიშნავს იმას, რომ აუცილებელია შიმშილით დაიტანჯოთ თავი. შეგიძლიათ მოამზადოთ გემრიელი და ნოყიერი სალათი, რომელსაც იგივე ეფექტი ექნება.

შემადგენლობა:

  • 150 გრამი ოხრახუში ან სხვა მწვანილი;
  • 150 გრამი თხის ყველი;
  • 30 გრამი კაკალი ან თხილი;
  • სოკო;
  • შესანელებლად ვიყენებთ:

    ზეთს;
  • ვაშლის ძმარს;
  • 1 ჩაის კოვზი პილპილს;
  • 1 ჩაის კოვზი მდოგვს.

მომზადება:

  • გარეცხეთ მწვანილი და დაელოდეთ გაშრობას;
  • დაჭერით წვრილად და მოათავსეთ ჭურჭელში;
  • მოხალეთ ნიგოზი ან თხილი და შეურიეთ მწვანილს;
  • შეანელეთ და კარგად მოურიეთ;
  • წვრილად დაჭერით ყველი და დაამატეთ სალათს;
  • შედგით ფორმა აირღუმელში ან დადგით ქურაზე. გაათბეთ მანამ, სანამ ყველი არ დაიწყებს დნობას;
  • ბოლოს, დაჭერით სოკო პატარა ნაჭრებად და მოაყარეთ მზა სალათს.
ასეთი კერძი თვისებებს 2 დღე-ღამის განმავლობაში ინარჩუნებს მაცივარში.



«Xoconacatl»: სოკოების „ჯადოსნური“ ბურთულები


caa4ab267.jpg

ეს უგემრიელესი დესერტი ნამდვილი ენერგეტიკია, რომელიც მომენტალურად მოქმედებს დეგუსტატორზე. უცნაური სახელწოდება 2 სიტყვისგან არის შემდგარი: «xocolatl» (აცკეტები ასე უწოდებდნენ შოკოლადს) და «teōnanacatl» (ითარგმნება როგორც „ღმერთების საკვები“). ამ კერძში საერთოდ არ იგრძნობა სოკოს გემო. თუ გსურთ, შეგიძლიათ გაამრავალფეროვნოთ დესერტი დამატებითი ინგრედიენტებით.

მოიმარაგეთ:

  • მშრალი სოკო;
  • 150 გრამი შოკოლადი (80% კაკაოს შემადგენლობით);
  • საცხობი ქაღალდი;
  • მარილი;
  • 100 გრამი ქოქოსის ორგანული კარაქი.
დამატებით შესაძლებელია ჩირების, ნიგვზის, ზეფირის გამოყენება.

მომზადება:

  • ფსილოციბინი დაჭერით პატარა ნაჭრებად;
  • დაჭერით სხვა ინგრედიენტები და შეურიეთ სოკოს;
  • გააკეთეთ ორთქლის აბაზანა, რისთვისაც საჭიროა ქვაბი და წყალი. დაადეთ მას თერმომდგრადი თეფში. ფრთხილად გაადნეთ ქოქოსის კარაქი და ჩაყარეთ მასში ცოტა მარილი;
  • შეურიეთ შოკოლადი. შოკოლადი უნდა იყოს დამდნარი. დატოვეთ მიღებული მასა მანამ, სანამ ის ერთიან მასად არ გარდაიქმნება;
  • როდესაც მიღებული მასა გაგრილდება, დაუმატეთ დანარჩენი კომპონენტები და მოურიეთ;
  • როდესაც მასა გასქელებას დაიწყებს, გააკეთეთ პატარა ბურთულები;
  • დადეთ ბურთულები სინზე, რომელზეც აფენია საცხობი ქაღალდი;
  • მოათავსეთ პროდუქტი მაცივარში რამდენიმე საათით.
მიღებული პროდუქტის მოხმარება, მომზადებიდან დიდი ხნის განმავლობაში არის შესაძლებელი, თუ დაიცავთ შენახვის წესს: შეინახეთ ჰერმეტულ მოცულობაში, გრილ და ბნელ ადგილზე.



ფსილოციბინური სასმელი


სასმელის მოსამზადებლად საჭიროა სოკოს დაფქვა. ამისათვის გამოიყენეთ ქვასანაყი ან ყავის საფქვავი. დაასხით ფსიქოდელიკებს 100მლ. ლიმონის წვენი და გააჩერეთ 45 წუთი. ლიმონის მჟავის საშუალებით, ფსილოციბინი გარდაიქმნება ფსილოცინად, ანუ, ადამიანის ორგანიზმს ამის გაკეთება აღარ მოუწევს. საჭიროა მხოლოდ ნაყენის დალევა და ძალიან მალე მიიღებთ სასურველ ეფექტს. მოხმარების ამ ფორმით, მოგზაურობა მეტად ინტენსიური და საინტერესო ხდება.



სმუზი და წვენი


ეს მეთოდი მათთვისაა, ვისაც არ უყვარს სოკოს გემო. მოსამზადებლად საჭიროა დავნაყოთ სოკო და მოვამზადოთ ნებისმიერი, გემრიელი წვენი. შემდეგ დაამატეთ ნაყოფი და რამდენჯერმე დააბლენდერეთ, რათა ყველა ელემენტი შეერიოს. მიღებული სითხის შენახვა სასურველია მაცივარში.

არსებობს კიდევ უფრო მარტივი ვარიანტი. აიღეთ ნებისმიერი წვენი, რომელიც ყველაზე მეტად მოგწონთ, მოაკელით ცოტა ბოთლს ადგილის გასათავისუფლებლად და შეავსეთ ის და ჩაყარეთ სოკო. იმის გამო, რომ ორგანიზმი მალე ითვისებს წყალს, ნარკოტიკული მოქმედება მალე ვლინდება.



როგორ მოვახდინოთ გავლენა „მოგზაურობაზე“


1862fa45b44a5180e1e9d9bc46dec0df.jpg

„მაგიური“ საშუალება ადამიანზე სხვა და სხვა გვარად მოქმედებს. ადამიანს შეიძლება დაეწყოს ჰალუცინაციები, შეიგრძნოს ეიფორია ან სულაც დაეწყოს პანიკური შეტევები. იმისათვის, რომ უზრუნველვყოთ სასიამოვნო ტიპი და გავხადოთ ის უსაფრთხო, უნდა გავითვალისწინოთ რამდენიმე რეკომენდაცია.

ზოგჯერ სოკოს მიღებამ შეიძლება გულისრევა გამოიწვიოს. ასეთი მოვლენების თავიდან ასაცილებლად, გირჩევთ არ მიიღოთ საკვები რამოდენიმე საათის განმავლობაში, საუკეთესოა სოკოს მოხმარებამდე ერთი დღე. მიიღეთ ბევრი სითხე, თუ ძალიან მოგშივდათ, მიირთვით ხილი.

სოკოს მიღებამდე, შეიქმენით მშვიდი გარემო. ეს ზრდის დადებითი მოგზაურობის შანსებს. ექსპერიმენტი სასურველია არ ჩაატაროთ მარტომ. კარგი იქნება, თუ გამოცდილი ნაცნობი იქნება თქვენს გვერდით და აკონტროლებდეს პროცესს, ეფექტის დასრულებამდე.

მოგზაურობა შეიძლება იყოს გაჯერებული ვიზუალურად, ასტიმულირებდეს მორალურად ან იყოს ფილოსოფიურად მნიშვნელოვანი. ხშირად ჩნდება შემოქმედებითი მოღვაწეობის სურვილი. ამიტომ მოიმარაგეთ ფურცელი, საღებავები და სხვა მსგავსი კანცელარია. ვინ იცის, იქნებ მხატვრულმა ნიჭმაც გაიღვიძოს.



რა შეიძლება მოხდეს


0615_2.jpg

როგორც წესი, ადამიანი მოიხმარს სოკოს, სასიამოვნო შეგრძნებების მისაღებად, მაგრამ ამის მიღწევა ხშირად არ გამოდის. ხდება ხოლმე, რომ ფსიქოდელიკები იწვევენ გულისრევას, ვიზუალურ და სმენით ჰალუცინაციებს, სინათლის გამძაფრებულ აღქმას, კანკალს, აგრესიულობას, ქავილს, კოორდინაციის და ყურადღების დარღვევას. ასევე დეგუსტატორს შეიძლება დაეწყოს ძილიანობა. გარდა ამისა, ადამიანმა შეიძლება ვეღარ განასხვავოს ფანტაზია და რეალობა, რაც ცუდ შედეგებს იწვევს.

სოკოს რეგულარული მოხმარება ზიანს აყენებს ფსიქიკურ მდგომარეობას და გონებრივ შესაძლებლობებს. ირღვევა აზროვნების უნარი, მეხსიერების ფუნქციონირება და მოტივაც იკლებს. შესაძლებელია ხასიათის მკვეთრი ცვლა და ოპტიკური ილუზიები ნარკოტიკის ეფექტის დასრულების მერე. პანიკური შეტევებიც არ არის გამორიცხული.

თუ სოკო დამოუკიდებლად მოგყავთ, მნიშვნელოვანია შეიძინოთ სოკოს ხარისხიანი სპორები. წინააღმდეგ შემთხვევაში თქვენი შედეგები არ იქნება სასურველი.



ზედოზირება და მოწამვლა


არ არსებობს ფსილოციბინის მკაცრად განსაზღვრული პორცია. თითოეული ადამიანისთვის ის ინდივიდუალურია, მაგრამ უმჯობესია დავეყრდნოთ გამოცდილი ადამიანების რეკომენდაციებს. ნედლი სოკოს მოხმარებისას, დამწყებმა არ უნდა მიიღოს 15 გრამზე მეტი, სტაჟიანი ადამიანის შემთხვევაში შესაძლებელია დოზის 30 გრამამდე გაზრდა. მშრალი სოკოს დაგემოვნება ნაკლები დოზებით არის სასურველი: 5 გრამი გამოცდილებისთვის და 2.5 გრამი დამწყებს.

არ უნდა დაივიწყოთ, რომ პირველი მოქმედება ვლინდება მიღებიდან დაახლოებით 1 საათში, სრულად კი - საათნახევარში. თუ საათნახევარში არ იგრძენით არაფერი ცვლილება, მიიღეთ კიდევ სოკო, მაგრამ გაითვალისწინეთ პორციები, რადგან შესაძლებელია მოწამვლა. მოწამვლისგან არ მოკვდებით, მაგრამ მოგიწევთ სხვა სიმპტომებთან გამკლავება.

თუ გაციებთ, სუსტად ხართ, შფოთავთ და წყურვილი გაქვთ, ეს მოწამვლის სიმპტომებია. მოგვიანებით ემატება კოლიკა, გულისრევა, ფაღარათი, ორიენტაციის დარღვევა, ტაქიკარდია, ჭარბი ოფლიანობა და ნერწყვი. ყველაზე ცუდ შემთხვევაში კომა. თუ იგრძნობთ ინტოკსიკაციას, სასწრაფოდ მიმართეთ ექიმს.



კანონიერია თუ არა ფსილოციბინური სოკოები


gRGiMog_A.jpg

მსოფლიოში სულ უფრო იზრდება იმ ქვეყნების რაოდენობა, რომლებიც კრძალავენ „ჯადოსნურ“ სოკოებს. იკრძალება მოკრეფა, მოყვანა, შენახვა და გაყიდვა. სოკოები შეტანილია ფსიქოტროპული ნივთიერებების 1 სიაში 1971 წლიდან. მიუხედავად ამისა, ზოგიერთ ამერიკულ შტატში მოხსნეს პატიმრობა, მაგრამ ის მაინც აკრძალულია ფედერალური კანონმდებლობით.

ევროპის ზოგიერთ ქვეყანაში დაშვებულია ნედლი სოკო. მატ მიეკუთვნება ავსტრია, ისლანდია და ნიდერლანდები. ჩეხეთში დაშვებულია 20 სოკომდე მოყვანა, ბრაზილია, სამოა, ვიეტნამი და იამაიკა საერთოდ არ კრძალავს ფსილოციბინებს. ესპანეთში დაშვებულია სოკოსთან ურთიერთქმედება პირადი მოხმარებისთვის პირად სივრცეში. რუსეთსა და უკრაინაში სოკო არალეგალურია. მანამ, სანამ გადაწყვეტთ, სოკოს მოსაყვანად სპორების მაღაზიაში შეძენას, გაეცანით თქვენი ქვეყნის კანონმდებლობას. თუ ის აკრძალულია, არ გირჩევთ მათთან შეხებას.



გზად შემეცნებისკენ


ყველა ვერ მოიხიბლება სოკოს მიწის გემოთი, მაგრამ მათ მიერ ცნობიერების ცვლის სტიმულირება გულგრილს არავის დატოვებს. საბედნიეროდ აღარ მოგიწევთ მისი გემოს შეგრძნება, მათი თერმული დამუშავება არ არის ჩვეული კერძების მომზადებაზე რთული. შესაძლებელია სოკოს მომზადების მრავალი ვარიანტის მოფიქრება, ნუ მოერიდებით კულინარიული ექსპერიმენტების ჩატარებას. სოკოს დამატება საყვარელ წვენსა და კერძში შეიძლება. ფსიქოდელიკების დეგუსტაცია, ფანტაზიის დახმარებით, შეიძლება ბევრად საინტერესო გახდეს.

 
Последнее редактирование модератором:
Назад
Сверху