"ჯადოსნური" სოკო სახლის პირობებში: ზრდიდან გაშრობამდე

Вредная тут Я (^-^)
Команда форума
₲19,886
შინაარსი



  • სასიცოცხლო ციკლი

  • სტერილობა განვითარების ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორია

  • პირველი ეტაპი

  • ნაკრები ზრდისთვის

  • PF-TEK მეთოდი

  • ნაყოფი: ქუდებისა და ფეხების გამოჩენა

  • ნაკრები ზრდისთვის

  • PF-TEK მეთოდი

  • Როგორ გაიგოთ როდის უნდა აიღოთ მოსავალი

  • ადრეული და გვიანი მოსავლის მახასიათებლები

  • Როგორ ავიღოთ მოსავალი

  • ხელახლა გამოყენება

  • რატომ გჭირდებათ გაშრობა

  • რა არის დეჰიდრატატორი

  • პირველი გაშრობა

  • სოკოს დაჩირქება

  • ინგლისური მარილის დეჰიდრატატორი

  • ბოლო ნაბიჯი
  თუ თქვენს ბაღში ოდესმე სცადეთ თვითდასაქმება, იცით, რომ კარგად შესრულებული სამუშაოს სიამოვნება აძლიერებს თქვენს მიერ მიღებული საკვების არომატს. შეცვალეთ გემოვნების გრძნობა თქვენი მოგზაურობის სიღრმეში და მიიღეთ ფსიქოტროპული ნივთიერებების შემცველი სახეობების ეფექტი. სოკოს მოსავალი გაცილებით მეტია ვიდრე მხოლოდ ნაყოფიერი სხეულები; ეს არის სულიერი გამოცდილება, რომელსაც შეუძლია გამოიწვიოს პირადი ცვლილებები. ფსილოციბის მოვლა გაცილებით რთულია , ვიდრე ჩვეულებრივი ხილისა და ბოსტნეულის. ეს უკანასკნელი კარგად ვითარდება მიკრობებით მდიდარ ნიადაგში და გაიზრდება ნალექების, სხვადასხვა ტემპერატურისა და ამინდის არახელსაყრელი პირობების პირობებში. მეორეს მხრივ, სოკო მოითხოვს გარკვეულ ეკოლოგიურ პარამეტრებს ზრდისა და მოსავლიანობისთვის. წამლის შემცველი ნიმუშების განზავება შესაძლებელია შენობაშიც. მაგრამ ამისათვის საჭიროა შესაფერისი გარემოს შექმნა. ეს მიიღწევა მათი სტერილურ გარემოში მაღალი ტენიანობის გაზრდით. მეთოდი, როგორიცაა PF-TEK, დაგეხმარებათ თქვენი იდეის გაცოცხლებაში. დამწყებთათვის რეკომენდებულია სპეციალური ნაკრების გამოყენება. ეს მნიშვნელოვნად გაამარტივებს დავალებას. კიდევ ერთი წერტილი, რომელიც გამოყოფს სოკოს მცენარეთა სამეფოსგან, არის მათი სიცოცხლის ციკლი და მათი გამრავლების მეთოდი. დაწყებამდე ამუშავებენ Psilocybe, ეს არის გამოსადეგი მოიპოვოს ცოდნა ამ პროცესებში.  



სასიცოცხლო ციკლი


sdefault.jpg

"ჯადოსნური" ნაყოფი იწყება, როგორც დნმ-ს მიკროსკოპული ფრაგმენტები, რომელსაც სპორა ეწოდება. ისინი მცენარის თესლის მსგავსია. სწორ პირობებში, ეს უჯრედები გამოყოფენ პაწაწინა ძაფებს, რომლებსაც ჰიფებს უწოდებენ. ეს პროცესი შეიძლება შედარდეს გაშენებული ყლორტებით. თითოეული ცალკეული სუბიექტი ატარებს ერთ ბირთვს. როდესაც სხვადასხვა სპორებიდან ორი თავსებადი მცენარეული სხეული ხვდება, ისინი ერწყმის ერთმანეთს. შედეგად, ჰიპები შეიცავს ორივე მშობლის უჯრედების ბირთვებს. ეს ქმნის ორგანიზმს, რომელსაც შეუძლია თვითწარმოქმნა. ძაფების დიდი რაოდენობა ქმნის ორგანულ მატრიქსს, რომელიც ცნობილია როგორც მიცელიუმი. ქსელის ეს სტრუქტურა გამოყოფს ფერმენტებს გარემოში და საჭმლის მონელებას ახდენს გარედან. სეპტა ძალიან მგრძნობიარეა გარე ცვლილებების მიმართ. საკვები ნივთიერებების ნაკლებობის ან მზის სხივების ზემოქმედების შემთხვევაში, ისინი წარმოქმნიან რუდიმენტებს. პრიმორდია , ანუ "ქინძისთავები", ახალგაზრდების ნაყოფიერი ორგანოებია. მათგან ყველაზე ძლიერი, რამდენიმე ხნის შემდეგ, გადაიქცევა სრულად ჩამოყალიბებულ ნიმუშებად და გამოყოფს სპორებს. ამ მომენტიდან ციკლი თავიდან იწყება.  



სტერილობა განვითარების ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორია


hybrid-albino-a-gribo4ek.jpg

ახლა თქვენ გაქვთ ძირითადი გაგება, თუ როგორ იზრდება სოკო და მრავლდება. ზრდის მეთოდების გადასვლამდე ღირს სტერილიზაციის საფუძვლების შესწავლა. ბუნებაში ჰალუცინოგენური ინდივიდები ბევრ კონკურენტთან იბრძვიან. მათ გადარჩენისთვის საჭიროა დაამარცხონ ყველა სახის ბაქტერია და სოკო. მხოლოდ საშინაო გარემოში არის აღმოჩენილი რამდენად მგრძნობიარეა სინამდვილეში ეს ორგანიზმები. მცირე დაბინძურებამაც კი შეიძლება დააზიანოს პროდუქტი. ამ მიზეზით, სოკოს დამკრეფებმა დამატებითი ზრუნვა უნდა მიიღონ გამრავლების ყველა ეტაპზე. თქვენი სამუშაო სივრცის სისუფთავე მთლიანად დამოკიდებულია ხელსაწყოებზე. გამოცდილი მევენახეები ცალკეულ ტერიტორიებს იყენებენ კულტივირებისთვის. ისინი კედლებს ფარავს პლასტმასის ფურცლებით და იზოპროპილის სპირტს ასხურებენ ოთახის ყველა ობიექტზე. სხვები მხოლოდ სამზარეულოს countertops ამუშავებენ, მაგრამ მაინც მიიღებენ შთამბეჭდავ შედეგებს. სტერილობა სერიოზული პრობლემაა მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ თქვენ აპირებთ ბაზის კოლონიზაციას სპორებით. ბოტანიკოსები იყენებენ მოზრდილ კომპლექტებს, ამუშავებენ წინასწარ დამზადებულ მასალებს, რაც ამცირებს ინფექციის რისკს.  



პირველი ეტაპი


თესლის ინოკულაცია გამრავლების ერთ-ერთი ყველაზე საინტერესო დროა. მას შემდეგ, რაც მიცელიუმმა მთლიანად მოახდინა სუბსტრატის კოლონიზაცია, იგი უნდა დაექვემდებაროს ამინდის სპეციფიკურ პირობებს. შესაფერისი კლიმატი უზრუნველყოფს სოკოს სწორად განვითარებას და ხილის სხეულების ფორმირებას. იმისათვის, რომ ეს ეტაპი ყველაზე ეფექტურად გაიაროს, საჭიროა ტემპერატურისა და ტენიანობის დონის მონიტორინგი. დავალების გამარტივების მიზნით, რეკომენდებულია ჰიგრომეტრის გამოყენება. ამ დროის განმავლობაში მიცელიუმს სჭირდება ნესტი, მაღალი CO2 და სინათლე.

1.jpg

კოლონიზირებული სუბსტრატი  



Ნაკრები ზრდისთვის


თუ იყენებთ სპეციალურ ნაკრს, ამოიღეთ სახურავი მიღებული კონსერვებიდან და შეავსეთ ისინი ბოთლიდან წყლით, სანამ ჭურჭელი არ შეივსება. დაახურეთ სახურავი და გააჩერეთ სექტემბერი თხევადი და 12 საათის განმავლობაში. ამ დროის შემდეგ კვლავ გახსენით ქილები და გადაწურეთ ზედმეტი წყალი. მიღებული ნივთიერება მოათავსეთ მოწოდებულ ყუთში (ან ჩანთაში). Spray მისი შიდა კედლები დღეში ერთხელ ან ორჯერ, სანამ primordia გამოჩნდება . დაიტოვეთ ჰიგრომეტრი უჯრის შიგნით და შეეცადეთ შეინარჩუნოთ 95-100% ტენიანობა. განათავსეთ იგი სპეციალური განათების ქვეშ. არ დაუშვათ მზის პირდაპირი სხივები თქვენს "ბრალდებაში". ტემპერატურა არ უნდა აღემატებოდეს 23 ° C. პირველი "ქინძისთავები" გამოჩნდება ნაკადში და რამდენიმე დღის განმავლობაში.  



PF-TEK მეთოდი


PF-TEK ტექნიკით თვითმმართველობის ინოკულაციის შესასრულებლად, საჭიროა ნაყოფის პალატა. დიდი პლასტმასის ყუთი იდეალურია. დაამუშავეთ შიგნით იზოპროპილის სპირტით და დაფარეთ ფსკერი წყალში დასველებული პერლიტით. ამ ბაზის წყალობით, კონტეინერი საკმაოდ ნესტიანი იქნება. ახლა თქვენ უნდა ამოიღოთ მიცელიუმი ქილადან. ხელების დეზინფექცია მოახდინეთ და ჭურჭელი თავდაყირა დააყენეთ. კოლონიზირებული სუბსტრატი ადვილად გადაიჩეხო. შეეხეთ ჭურჭელს, თუ ძგიდე უარს ამბობს ბაგეზე. განათავსეთ " ნამცხვრები " უჯრაში, მათ შორის მინიმუმ 5 სმ დაშორება. CO₂ საჭირო რაოდენობის შესანარჩუნებლად, გადააფარეთ კონტეინერი სახურავით. Spray პალატის კედლები 1-2 ჯერ დღეში. ამის გაკეთებისას გამოიყენეთ სპრეის ბოთლი. არ დაასხით წყალი თვით მიცელიუმს. გახსენით კონტეინერი დღეში ერთხელ, სუფთა ჰაერის უზრუნველსაყოფად. "ქინძისთავები" უნდა გამოჩნდეს ნაკადში და 1-2 კვირა.  



ნაყოფი: ქუდებისა და ფეხების გამოჩენა


სიმწიფის დროს, სოკოს ნაწილები ძალიან სწრაფად იზრდება ზომაში. დიდი ნაყოფის ორგანოების ფართო ქუდები და გრძელი ფეხები (ფუძეთა) იქმნება . განვითარების სიჩქარე ამ ეტაპზე შოკისმომგვრელია: სინამდვილეში, ისინი შეიძლება გაიზარდოს ნახევარზე მეტი და 24 საათის განმავლობაში. ამ ეტაპზე მათ მეტი ჟანგბადი და ცოტა ნაკლები ტენიანობა სჭირდებათ.

2-1.jpg

ახალგაზრდა ნიმუშები  



Ნაკრები ზრდისთვის


მას შემდეგ რაც "ქინძისთავები" მიწიდან გამოჩნდა, აუცილებელია "ჰაერის" ჩატარება ბევრად უფრო ხშირად. გახსენით ყუთი (ან ჩანთა) დღეში სამჯერ. ასევე, ამ პერიოდში სოკოს ბევრი წყალი არ სჭირდება. შეასხურეთ ყუთის შიგნით დღეში ერთხელ, რომ ტენიანობა არ იყოს 80% და 90%.



PF-TEK მეთოდი


იმისათვის , რომ ფსიქოციბი იყოს საკმარისი ჟანგბადი, ბევრი ამომრჩევი აპარატს ავტომატური გულშემატკივრით ამარაგებს. იმისათვის, რომ არ გაართულოთ დავალება, საკმარისია მხოლოდ სახურავის ამოღება დღეში სამჯერ და მუყაოს ნაჭერით პრიმორდიის გულშემატკივრობა . შეინარჩუნეთ ტენიანობის დონე 80–90%. ამისათვის, დღეში ერთსა და იმავე დროს ჩაყარეთ კონტეინერის გვერდები.  



Როგორ გაიგოთ როდის უნდა აიღოთ მოსავალი


2-5 დღის შემდეგ როცა გამოჩნდება პატარა სფეროსებური ორგანოები, სოკო სრულიად უნდა ჩამოყალიბდეს. ამრიგად , მათი გაშენება ინოკულაციიდან ნაყოფის დამწიფებამდე დაახლოებით 3 კვირა გაგრძელდება. მოზრდილებს აქვთ გამორჩეული თვისებები, რაც საშუალებას იძლევა დადგინდეს შესაბამისი დრო მათი პალატიდან ამოსაღებად. ერთ-ერთი ასეთი მახასიათებელია ქუდის სრული გახსნა და ჰიმენოფორის ფორმირების დასრულება , რომელიც იცავს სპორებს, სანამ ისინი მზად არ იქნებიან გამრავლებისთვის. თუ "ფარდა" მოწყვეტილია და დაიწყო მცენარეული უჯრედების გამოყოფა (ამ ეტაპზე გადასვლა ჩანს შავი ან ყავისფერი საფარით, რომელიც მდებარეობს მეზობელი ხილის თავზე), ეს აშკარა ნიშანია იმისა, რომ დროა შევაგროვოთ ნარკოტიკების შემცველი ნიმუშები. ამასთან, რეკომენდებულია სოკოს მოჭრა მანამ, სანამ ისინი მოხვდებიან გამრავლების ეტაპზე.



ადრეული და გვიანი მოსავლის მახასიათებლები


ნაყოფის სხეულების გაკეთება უკეთესია ცოტა უფრო ადრე, ვიდრე გვიან. ხანგრძლივი დაგვიანებით გამოთავისუფლდება სპორები. ამავდროულად, მოსავლიანობა მცირდება, ვინაიდან მიცელიუმი გამოყოფს ჰორმონებს, რომლებიც განაპირობებენ ნაყოფის შეწყვეტას და ახალი კოლონიზაციის დაწყებას. საბოლოო ჯამში, თქვენ დასრულდება " ქეიქები ", რომელსაც არ შეუძლია შემდგომი ფსილოციბი . გარდა ამისა, მცენარეული უჯრედების გამოყოფის გამო, მეზობელი პირები იფარება მეწამული და შავი ლაქებით. მართალია "ახალი ფერი" ვერ ახდენს გავლენას ჰალუცინოგენურ და გემოვნებრივ თვისებებზე, მაგრამ ამ შემთხვევაში ნიმუშების ესთეტიკური თვისებები მცირდება. გასათვალისწინებელია ისიც, რომ რაც უფრო ძველია, მით ნაკლებად ეფექტურია ისინი სხეულზე. ეს არის კიდევ ერთი მიზეზი შეგროვებისთვის უფრო ადრეული დროის არჩევისა .  



Როგორ ავიღოთ მოსავალი


რეკომენდებულია ნაყოფიერი სხეულების ხელით ამოღება კონტეინერიდან. ეს მეთოდი შეამცირებს დაზიანების ალბათობას. აიღეთ სოკო ძირში და აწიეთ ის საათის ისრის საწინააღმდეგო მოძრავი მოძრაობით. ფრთხილად იყავით, არ გამოიყენოთ ძალიან ბევრი ძალა, რადგან ამან შეიძლება დააზიანოს მიცელიუმი. ამ შემთხვევაში მას დამატებითი კულტურების მოტანა არ შეეძლება. სასურველია ამ პროცედურის ჩატარება მშრალი ხელებით. ყველა დიდი ფსილოციბის შეგროვების შემდეგ შეამჩნევთ, რომ პალატაში ჯერ კიდევ დარჩა ძალიან დაბალი ნიმუშები. მათი ნელი ზრდის გამო, დანარჩენმა დანარჩენმა ოჯახის წევრებმა ისინი გააძევეს. მოუმწიფებელი სოკოს მოცილებაც საჭიროა, რათა ადგილი ჰქონდეს შემდეგ ნაყოფს. პინცეტები რეკომენდირებულია მცირე ნიმუშების შეგროვებისთვის. გამოიყენეთ პატარა ფუნჯი ფსიქოციბიდან ნარჩენი სუბსტრატის ან ვერმიკულიტის მოსაშორებლად .

3-1.jpg

მოსავლის აღება ასევე, ნუ დაივიწყებთ სისუფთავის კულტივირების ბოლო ეტაპზე. იდეალურ შემთხვევაში, სტერილური რეზინის ხელთათმანები უნდა ატაროთ დარჩენილი პროდუქტის დაბინძურების თავიდან ასაცილებლად. ამასთან, ასევე რეკომენდებულია სოკოს გატარებამდე კარგად დაიბანოთ ხელები. ამის შეუსრულებლობამ შეიძლება გამოიწვიოს mold ან ბაქტერიების დაბინძურება. ასევე აუცილებელია ინსტრუმენტების და კონტეინერების სტერილიზაცია მათი გამოყენებამდე. მცირე ზომის კონტეინერების დეზინფექცია შესაძლებელია ადუღებით და ორთქლზე მოხარშვის შედეგად.  



ხელახლა გამოყენება


ხელსაყრელი კლიმატური პირობების პირობებში, ერთსა და იმავე მიცელიუმს შეუძლია რამდენიმე კულტურის მოტანა. მაგალითად, მზარდი ნაკრები ჩვეულებრივ სამჯერ მაინც იძლევა ნაყოფს. იმისათვის , რომ მეორედ გამოიყენოთ ძგიდე, უბრალოდ დაასველეთ სუბსტრატი და შემდეგ გაიმეორეთ მთელი პროცესი. PF-TEK მეთოდის გამოყენებისას აუცილებელია ყველა მცირე ნიმუშის ამოღება მიცელიუმიდან და მოათავსოთ იგი სუფთა წყალში. შემდეგ დააბრუნეთ ღერო არსებულ პალატაში და გაიმეორეთ ნაბიჯები წინა განყოფილებებში მეორე მოსავლის სტიმულირებისთვის. სუბსტრატის მოცილება მას დაუცველს ხდის პათოგენური მიკროორგანიზმების მიმართ. მწვანე ფორმების აღმოჩენის შემთხვევაში დაუყოვნებლივ მოიცილეთ დაზარალებული ნამცხვრები და კონტეინერის დეზინფექცია ჩაატარეთ.  



რატომ გჭირდებათ გაშრობა


"ჯადოსნური" სოკოს შეგროვების შემდეგ საჭიროა მათი სწორად შენახვა. თუ პროდუქტის გამოყენებას მოკლე დროში აპირებთ, მაშინ ხილი შეიძლება უბრალოდ დატოვოთ მაცივარში. ამგვარად, ისინი იქნება გამოსადეგი დროს და 10 დღის განმავლობაში. თუ გსურთ რამდენიმე თვის ან თუნდაც წლების შემდეგ გამოიყენოთ პრეპარატის შემცველი ნიმუშები, ისინი უნდა გაშრეს. თუ გაუწყლოებული ფსილოციბი მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას შეინახეთ , ისინი არ დაკარგავენ თავიანთ „ჯადოსნურ“ თვისებებს კიდევ 2-3 წლის განმავლობაში. გარდა ამისა, დეჰიდრატაცია მნიშვნელოვნად ზრდის ნაყოფის არომატს. მათი მოცულობა მნიშვნელოვნად შემცირებულია, რაც საშუალებას იძლევა პროდუქტი დიდხანს ინახებოდეს დიდი სივრცის დაკავების გარეშე. ათი კილოგრამი ახალი სოკო იქცევა 1 კგ გამხმარად. იმისათვის , რომ ამ პროცედურის ჩასატარებლად დაგჭირდეთ გამაფხვიერებელი. ეს ტექნიკა, როგორც წესი, საკმაოდ ძვირია. მაგრამ არსებობს მარტივი ალტერნატივები, რომელთა გაკეთება შეგიძლიათ სახლში.  



რა არის დეჰიდრატატორი


მარტივად რომ ვთქვათ, ეს არის ნივთიერება, რომელიც წყალს შთანთქავს ატმოსფეროდან. სილიციუმის გელი ყველაზე გავრცელებული ვარიანტია. ის ხშირად გვხვდება არა მხოლოდ "პრემიის სახით" სამრეწველო შეფუთვაში, არამედ საკვებ შეფუთვებშიც, რომელთა შენახვაც მშრალია. სოკოების გამოშრობის ყველაზე ეკონომიური და ეკოლოგიურად სუფთა საშუალებაა საკუთარი სადეზინკანციო დამზადება. ეს ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე ერთი შეხედვით ჩანს. ძირითადად, თქვენ უბრალოდ აცხობთ თქვენს Epsom მარილს, რომელიც შეძენილი გაქვთ ადგილობრივი აფთიაქიდან. ზემოხსენებული ნივთიერების ქიმიურ შემადგენლობას აქვს შემდეგი ფორმულა: MgSO4 · 7H2O. გახსოვდეთ, წყალი არის H2O. ამრიგად, ჩანს, რომ მაგნიუმის სულფატს ერთვის შვიდი მისი მოლეკულა, რომელიც ქმნის მაგნიუმის სულფატის ჰეპტაჰიდრატს . ცხობის დროს, ეს მოლეკულები ორთქლდება, რის შედეგადაც MgSO4 - უწყლო მაგნიუმის სულფატია. მას შემდეგ, რაც MgSO4 "სურს" დაკარგული ნაერთების დაბრუნებას, იგი აითვისებს წყალს ატმოსფეროდან, სანამ არ დაბრუნდება წინა ფორმულაში. თუ თქვენ დატოვებთ "ჯადოსნურ" პროდუქტს MgSO4- ის გვერდით, ის გამოაქვს მისგან მთელ სითხეს.  



პირველი გაშრობა


დასაწყისისთვის რეკომენდებულია ახალი ხილის სხეულების "წინასწარ გამოშრობა", რომლებიც შეიცავს ფსიქოტროპულ ნივთიერებებს. ეს პროცედურა მოიცილებს ზედმეტ ტენიანობას და ხელს უშლის ობის ფორმირებას. ამისათვის განათავსეთ ისინი თეფშზე და გააფართოვეთ ისინი (ან გამოიყენეთ გულშემატკივართა), სანამ ფსილოციბი ოდნავ არ შეიჭიმება და არ გაშრება შეხებით. თქვენ ასევე შეგიძლიათ მათ მზეზე დატოვება. ამ მდგომარეობაში "ჯადოსნური" ასლების შენახვა შესაძლებელია რამდენიმე კვირის განმავლობაში. თუ გსურთ მათი გამოყენება უფრო დიდი ხნის შემდეგ შეძლოთ, კიდევ ერთი ნაბიჯის გადადგმა გჭირდებათ.

4-1.jpg

გამხმარი პროდუქტის გამოჩენა  



სოკოს დაჩირქება


ახლა, როდესაც ზედმეტი სითხე ამოიღეს ფსილოციბიდან , ის შეიძლება მივიყვანოთ იმ მდგომარეობამდე , რომელიც ცნობილია როგორც " მშრალი კრეკერი ". ამრიგად, ისინი გამოსადეგი იქნება ნაკადის და ხანგრძლივი პერიოდის განმავლობაში. ყველაზე ეფექტური გზაა სახლის გამათბობლის აშენება. ამისათვის თქვენ გჭირდებათ შემდეგი:

  • ესპომის მარილი (მაგნიუმის სულფატი);
  • საცხობი ფურცელი;
  • ჩაქუჩი;
  • დალუქული კონტეინერი;
  • ღუმელი
მას შემდეგ რაც შეაგროვებთ ყველა მასალას, შეგიძლიათ დაიწყოთ დავალების შესრულება.  



ინგლისური მარილის დეჰიდრატატორი


ზემოთ მოცემული მოწყობილობის მისაღებად მიჰყევით მარტივ ინსტრუქციას. ინსტრუქცია:

  • შეავსეთ საცხობი ფურცელი 1 სმ მარილით.
  • გაახურეთ ღუმელი 204-250 to -ზე. რაც უფრო მაღალია ტემპერატურა (250 ℃ ფარგლებში), მით უკეთესი.
  • განათავსეთ Epsom მარილი შიგნით და გააჩერეთ დაახლოებით 2 საათის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში, ყველა ზედმეტი ტენიანობა აორთქლდება.
  • მაგნიუმის სულფატი უწყლო დაიწყებს ჰაერის სითხის შეწოვას ჰაერის ღუმელიდან ამოღებისთანავე. ამიტომ, თქვენ სწრაფად უნდა იმოქმედოთ - არ დაელოდოთ მის გაციებას. მინერალი ერთ მყარ "კლდედ" გადაიქცევა. დაანგრიეთ იგი ჩაქუჩით. მოათავსეთ ისინი ჰერმეტულ კონტეინერებში რაც შეიძლება მალე, სანამ ისინი ჯერ კიდევ ცხელია. რამდენიმე წუთში, როდესაც ამ მანიპულაციებს განახორციელებთ, მარილს აღარ ექნება დრო საჭირო ტენიანობის მოსაპოვებლად, მაგრამ რაც უფრო სწრაფად გააკეთებთ ყველაფერს, მით უკეთესი.
ახლა თქვენ გაქვთ ხელნაკეთი საშრობი. იმისათვის , რომ სწორად განახორციელოთ დეჰიდრატაცია, გაეცანით ზემოთ აღნიშნულ მოწყობილობასთან მუშაობის ყველა დახვეწილობას.  



ბოლო ნაბიჯი


ახლა, დეჰიდრატატორით , საშრობი ფაზის დასრულება შეიძლება. ამისათვის დაგჭირდებათ:

  • ხელნაკეთი საშრობი;
  • პლასტიკური ყუთი მჭიდრო სახურავით, საკმარისად დიდი, რომ მარილი და სოკო დაიჭიროს;
  • ქაღალდის პირსახოცები;
  • ლითონის ბადე;
  • წინასწარ გამხმარი ნარკოტიკული ხილი.
  • პროცესი:
  • დეჰიდრატატორი უჯრაში მოათავსეთ, როგორც ქვედა ფენა.
  • დაფარეთ იგი ქაღალდის პირსახოცებით.
  • ლითონის ბადე გვერდებზე მოხარეთ და ჭურჭელში მოათავსეთ ისე, რომ იგი არსებულ მასალებზე ქმნის პლატფორმას. ეს დიზაინი აუცილებელია იმისთვის, რომ "ჯადოსნური" პროდუქტი არ შეეხოთ მარილს.
  • დეჰიდრატირებული ნიმუშები განათავსეთ ბადეზე.
  • დახურეთ კონტეინერი სახურავით.
  • საშრობი დაიწყებს სოკოების მთლიანი წყლის შეწოვას. მნიშვნელოვანია, რომ კონტეინერი იყოს ჰერმეტული. ტენიანობა მხოლოდ ფსილოციბიდან და ჰაერიდან უნდა მოვიდეს .
1553671102_grib.jpg

ყველა პუნქტის დასრულების შემდეგ, რამდენიმე დღეში შეამოწმეთ თქვენი "პალატები". პროდუქტის მზადყოფნის მთავარი მაჩვენებელია მისი სიმშრალე. ხილის სხეულები უნდა დაიმტვრიოს, როდესაც ისინი მოხდება. შემდეგ თავსახური მზად არის გრძელვადიანი შენახვისთვის გრილ, ბნელ და მშრალ ადგილას. "ჯადოსნური" ნაყოფიერი სხეულების სწორად მოყვანა, შეგროვება და გამოშრობა საკმაოდ რთული ამოცანაა. აუცილებელია ინსტრუმენტების და მასალების სტერილობის მონიტორინგი არა მხოლოდ დარგვის დროს, არამედ მთელი ცხოვრების ციკლის განმავლობაში. გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია ვიზრუნოთ ბუნებრივთან ახლოს მყოფი სპეციალური პირობების შექმნაზე . ამასთან , თუ საკმარისი ძალისხმევა მოახმარეთ, მაშინ მიიღებთ უხვ მოსავალს და "ჯადოს" დიდ მარაგს მრავალი თვის განმავლობაში, თუ არა წლების განმავლობაში.    

 
Назад
Сверху